Dirigent - Musica Vocalis

Ga naar de inhoud

Dirigent

Vincent Spoeltman studeerde zang bij Carolyn Watkinson aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Zijn Master in opera volgde hij aan de Dutch National Opera Academy bij Andrew Schroeder.
Naast  zijn solocarriere heeft Vincent altijd een grote liefde gehad voor koormuziek. Daarom besloot hij tijdens zijn zangopleiding ook koordirectie te studeren. Hij deed dit drie jaar lang (Minor) bij Wiecher Mandermaker. Masterclasses directie volgde hij o.a. bij Arie van Beek.
Als dirigent is Vincent verbonden aan Christelijk Jongerenkoor Anthem in Nieuwerkerk aan den IJssel, het Heukelumsch Mannenkoor en Stichting Musica Vocalis te Capelle aan den IJssel. In het seizoen 2011-2012 gaf hij als gastdocent koorscholing aan de eerstejaars studenten klassieke muziek van het Rotterdams Conservatoirum (Codarts).

Als zanger is Vincent voornamelijk te horen als concert- en operazanger. Als concertzanger is hij breed georiƫnteerd. Zijn oratorium repertoire reikt van Bach en Handel tot Britten en Stravinsky. Hij was als bas-bariton te horen op de grote Nederlandse concertpodia. Zo zong hij in het Koninklijk Concertgebouw, Dr. Anton Philipszaal, De Doelen, Beurs van Berlage, Musis Sacrum, en De Vereeniging. Vincent werkte onder meer samen met het Residentieorkest, het Concertgebouw Kamerorkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Ensemble Ludwig. Hij zong onder dirigenten als Gijs Leenaars, Antony Hermus, Wiecher Mandemaker, Richard Egarr, Antonio Mendez, Arjan Tien, Lucas Vis en Philip Pickett.
Naast  zijn solocarriere is Vincent actief als koorzanger en zingt regelmatig in professionele (project)koren en -ensembles. Sinds 2014 is Vincent free lance verbonden aan het koor van De Nationale Opera.

Meer informatie is te vinden op www.vincentspoeltman.nl
Terug naar de inhoud