Informatie - Musica Vocalis

Ga naar de inhoud

Informatie

Stichting Musica Vocalis werd opgericht in 1996. Het projectkoor had toen zijn basis in Krimpen aan den IJssel. In de eerste jaren werden vooral werken uitgevoerd van onbekende componisten. Later kwam ook het bekendere en grotere repertoire aan bod zoals het Requiem van Brahms en de Petite Messe Solennelle van Rossini. Sinds 2019 repeteert Musica Vocalis in de Dorpskerk, Kerklaan 2, 2903 BE, Capelle aan den IJssel. Naast het projectkoor is in oktober 2016 een kamerkoor binnen de Stichting Musica Vocalis gestart genaamd Vida Vocalis. Beide koren staan onder leiding van dirigent Vincent Spoeltman.

Het Projectkoor repeteert een zaterdag in de maand van 10:30u tot 14:00u. Het koor bestaat uit ervaren (amateur)zangers van jong tot oud. Men studeert, met behulp van midibestanden, thuis de muziek in zodat tijdens de repetities voornamelijk gewerkt kan worden aan klankvorming en muzikale afwerking.

Wellicht vind je het leuk om een keer op een zaterdag mee te zingen en zo de sfeer te proeven. Neem gerust contact op met Henny Tieleman via tielemanhenny@gmail.com.
Terug naar de inhoud